La corda d'oro primo passo

Animék, mangák értékelése, kritizálása, ajánlása
Lezárt
Avatar
aion
lelkes fórumozó
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2008. 03. 27. 09:27
Név: Gáspár Tamás
Tartózkodási hely: itt

La corda d'oro primo passo

Hozzászólás Szerző: aion » 2008. 08. 01. 17:27

A súlyos név után az anime egy könnyed kis komolyzenés vígjátékot takar.
Téma:

A legenda úgy tartja hogy egyszer egy zenész ráakadt egy sebesült manóra, és megmentette az életét, cserébe a manó teljesítette a zenész kívánságát, létrehozott számára egy zeneiskolát ahol továbbra is játszatta zenélyét amelyel boldogságoz költöztetett az emberek szívébe!
Pár száz év múlva az akadémia nagyra nőtte magát és már nem csak zeneiskola hanem rendes középiskola része is van. Egy álmos reggelen egy vöröshajú lány szalad az iskola felé Hino Kahoko az ide jár középiskolába de mint mindig most is késve érkezik ám ezen a reggelen miközben a futástól kifáradva az iskola előtti szobornál megpihen furcsa dologra lesz figyelmes, megpillantja a kis manót a szobor lábánál...
A nagy találkozás után a manócska nem hagyja békén Kahokót, addig nyüstöli amíg rá nem veszi hogy vegyen részt az idei zenei versenyen. Ezzel csupán egy proobléma van, hogy Kahoko nem tud játszani semmien hangszeren ezért a manó egy mágikus hegedűt ajándékoz neki amin bárki akinek a szívében zene van játszani tud rajta.
Nah ezután az egyik esemény követi a másikat Kahoko megismerkedik a többi jelöltel, sok bonyodalom, érzelem, dráma és nevetés követi a verseny lezajlását.
Én nagyon élveztem az animét már csak a zenékért is nagyon szép darabokat és jól játszottak, ami a legjobban tetszett, hogy más zenés animeban még ennyire jól nem csinálták meg a hangszereken való játék lerajzolását, a hangok lefogását, leütését.

Szereplők(a versenyben résztvevők):Hino Kahoko: Az iskola ugymond átlag diákjaihoz tartozik (akik nem zenét tanulnak azokat hívják így), nagyon kedves, kicsit ügyetlen személyiség. Az anime során sokszor megy át lelki válságon amiatt hogy végülis ő csak egy csaló mert mágikus hegedűvel játszik (
[+] SPOILER
a sorozat végére megtanul a varázslat nélkül is játszani
).Len Tsukimori: Hideg, beképzel és az "ördög hegedűse" de talán megvan az oka hogy miért ilyen a személyisége...Ryoutarou Tsuchiura: Kedves, megbízható és hihetetlen jó zongorista. Hino hamar összebarátkozik vele még a verseny előt. Kicsit noszogatni kell majd hogy beálljon a versenybe.Kazuki Hihara: A kedvenc szereplőm. Kedves, játékos, kicsit szeleburdi de nagyon jó szívű és trombitán is elég jól játszik. Általában ő fokozza a hangulatot az anime során.Azuma Yunoki: Ő a suli sztárja az összes lány belé szerelmes, gyönyörűen játszik fuvolán. Gazdag családból származik ezért elég kimért, előzékeny és kedves, de valóban ilyen lenne?Keiichi Shimizu: Valószínűleg ő is a toppon lenne ha nem aludna állandóan és így nem maradna le mindenről. Csellón játszik. Aranyos kedves karakter, főleg azt bírtam mikor beszélt olyan lassan és bágyadtan mondja a dolgokat mint aki bármelyik pillanatban elaludhat így elég sokat nevettem rajta.Shouko Fuyuumi: Hihetetlen félénk(amolyan Hinata stílus) Oboás kiscsaj nem sok vizet zavar mert nem mer beszélni senkihez, de azért Kahokoval szoros barátságot köt.


Mindent összefoglalva nézhető anime, az kicsit tündérmesés de a zenékért mindenféleképpen megéri megnézni.
Kép
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Lezárt