Claymore

Animék, mangák értékelése, kritizálása, ajánlása
Lezárt
Avatar
aion
lelkes fórumozó
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2008. 03. 27. 09:27
Név: Gáspár Tamás
Tartózkodási hely: itt

Claymore

Hozzászólás Szerző: aion » 2008. 08. 14. 19:31

Végre van egy kis időm új ismertetőt írni! Na jó ez kicsit túlzás inkább felülkerekedtem a lustaságon...

CLAYMORE
(dráma, miszikum, fantasy, akció)Először is minden Berserk és Elfenlied rajongónak nagyon ajánlom! Hogy miért mert az anime egy a Berserkben már megismert(nem ugyanaz) középkori világban játszódik ahol démonok és egyéb más teremtmények zaklatják a szegény emberek mindennapjait, de mint mindig most is vannak olyanok akik a "jót" védelmezik és írtják az ellenük fordulókat :)! Őket Claymoroknak vagy Ezüstszemű Boszorkáknak hívják. Ugyanis ezen szervezet minden tagja nőnemű(ezüstszemű, szőke, bombázó) és elnézést a csúnya szóért, egy baszott nagy kardal írtja a démonokat(itt is Berserk szindróma van)! Ezek a hölgyikék úgy képesek szembeszálni a démonokkal(meg a kardot felemelni...), hogy ők maguk is fél démonok és harc közben szabadítják fel magukban a démoni erőt, de nagyon vigyázniuk kell mert ha túllépnek egy határt akkor démonná válnak!
Hogy miért elfenlied, hát két dolog miatt mutat vele is hasonlóságot 1: Női főszereplők, szupernők; 2: vér,csonkolás... ebben a témában viszont ha a 3 animot sorba akarnám állítani akkor Berserk<Elfenlied<...............................<Claymore ugyanis még egy animéban sem láttam a szereplőknek az ilyenfajta sushi falatokra való felszabdalását és nem csak a felejthető mellékszereplőket, hanem bizony a főszereplőt is megszabdalják párszor(
[+] SPOILER
féldémon mivoltuk miatt tudnak regenerálni
)!
Nah ha már szóesett a főszereplőről akit mellesleg Clare nek hívnak, akkor el is mondanám azért hogy miről is szól az anime a röpködő végtagok és fröcsögő vér látványa mellett!
Clare maga is a Claymore ok közé tartozik és rendíthetetlenül halad városról városra démonokat ölve saját bosszúja beteljesítése végett. Egy bizonyos démonon meg akarja bosszulni a megmentője, pótanyja, barátja, rendtársa halálát.
Az ő életútját követhetjük végig.
További szereplőket nem lenne érdemes felsorolni mert elképesztő gyorsan változik a mellékszereplőgárda :twisted: :twisted: !
Mindent összefoglalva nem egy remekmű, de ha többször nem is egyszer mindenképpen érdemes megnézni!
Kép
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Yashi

Re: Claymore

Hozzászólás Szerző: Yashi » 2008. 09. 18. 21:10

Először is Hy!!^^
Off:Ez lesz az 1. hozzászólásom...(áááááXD), h milyen animéket láttam/nézek most->lásd profil:P
On:Nekem nagyon tetszett...én is csak ajánlani tudom...^^
Kár h nincs 2. season:'(

Lezárt