Hozzászólás
Szerző: Sonikku » 2010. 12. 17. 23:33
Igaz is... a kisgyerekekre nem is gondoltam... az olyan 12/14 éven aluliakra nagyjából... azok tényleg ne olvassanak ilyet...
Néha még engem is tud sokkolni egy-két hentai/BL-alkotás... hát még egy kisgyereket... bár tény, hogy a gyerekek ma korábban érnek mint régen, de akkor is... ez nem olyan...
Bár az is fura, hogy mit okoz az, amikor a szülők nem foglalkoznak a gyerekeikkel... Ma ezt testközelből tapasztalhattam meg... együtt szerepeltünk a Rákospalotai Javítóintézetben az ott lakó lányokkal a karácsonyi ünnepségükön. Mosolyt csaltunk az arcukra és könnyeket a szemükbe... Csak ilyenkor érezhetik azt, hogy valaki szereti őket, hogy ők is fontosak...Ennél megdöbbentőbb, meghatóbb, tanulságosabb élményt el sem tudok képzelni. Szívszorító volt és sokkoló. Beszéltem olyan lánnyal, akivel a szülők nem értek rá foglalkozni, és mivel nem érezte, hogy tartozik valahová, bekerült egy olyan társaságba, ahová nem lett volna szabad. Fiatalon meg kellett tapasztalni azt, milyen börtönben és az utcán lenni. És mit mondott? nem bánta meg, mert ebből tanult, nem hibáztatott mást, tudta, hogy ő hibázott... Szörnyű, hogy ilyen fiatalon kell felnőni, és mindent megtapasztalni, amit talán még a felnőttek sem éltek át...
Olyan lányok is voltak, akik nem tudják, mi az a szeretet, mert őket még senki sem szerette...kezdve az anyukájukkal, mert még őket sem ismerik.
Annyira örültek nekünk! Nem is lehet szavakkal jól leírni azt, amit ott láttunk és éreztünk.
Tehát ha valaki nem szeretné a karácsonyt a mai, a külvilág által elferdített formájában, az a nagy karácsonyi stresszes rohangálás közepette üljön le egy kicsit, és gondolkodjon el azon, hogy mi a fontos? Miről kell szólni a karácsonynak? Hogy csilli-villi, tip-top legyen minden vagy hogy együtt legyél a szeretteiddel és szeretetet adj? Az ajándék meg a bejgli mellékes dolog...
A gondolataink felelősek a döntéseinkért. A döntéseink felelősek a tetteinkért. A tetteink felelősek jelenlegi helyzetünkért.
Az életünkért MI VAGYUNK A FELELŐSEK!
Az 3-4-5 évvel ezelőtti döntéseink határozzák meg azt, hogy hol vagyunk most, a jelenben.
MOST ismerjétek fel a lehetőségeket, gondolkodjatok pozitívan, és hozzatok jó döntéseket! Ez a kulcs a fejlődéshez!