D. Gray - man

Animék, mangák értékelése, kritizálása, ajánlása
Lezárt
Avatar
aion
lelkes fórumozó
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2008. 03. 27. 09:27
Név: Gáspár Tamás
Tartózkodási hely: itt

D. Gray - man

Hozzászólás Szerző: aion » 2008. 07. 01. 22:08

Igazából ennél az anime nál arra vártam hogy Zolee tegye fel mivel ő jobban rá van kattanva mint én...
De nekem is nagyon bejön!!!!!

D.Gray-man

Kép

Tartalom:

Nos a történetét talán onnan kell kezdenem, hogy létezik a gonoszok leggonoszabbika a Millenium Earl (egyfajta Lucifert vagy ördögöt megszemélyesítő lény, aki egyébként amellett hogy gátlástalan, egy vidám mókás fickó) ő az emberi szomorúságot kihasználva teremti meg démonjait és utasítja azokat az emberiség elpusztítására hogy ő uralja a földet (vagy valami ilyesmi, úgyis ez minden főgonosz álma)! De Isten sem tétlenkedett az évezredek folyamán, az emberiség segítségére küldte szent Innocence -jeit amik a megfelelő hordozó számára csodálatos képességeket biztosítanak, hogy fel tudja venni a harcot a gonosz ellen.
Ennyit a háttér sztoriról az anime Allen Walker életét viszi végig, mutatja e nekünk. Alen aki önmaga is hozdoz egy inosencet felveszi a harcot a gonosszal és beáll a gonosz ellen létesült szervezetbe a Black Order-be ez a szervezet az Earl ellen harcol miközben minduntalan keresi magukat az inoseceket és persze a kompatibilis embereket is!
Az anime nagyon jó humorú, a sztorija is nagyon jó és összetett(én nem tudom olyan szépen leírni tessék megnézni) viszon csak azoknak ajánlom akik "erősebb idegzetűek" mert eléggé erőszakos tud lenni( a 16 os karika simán kint lenne ha tv ben menne néha 18 is pl.:
[+] SPOILER
a főszereplőnek letépik a karját, kiszúrják egyes szereplők szemét és még sok más csúnyaság
) de végülis így együttesen nagyon jó és szépenmegrajzolt anime, amolyan bleach feelinges (mármint élmény szempontjából, szerencsére más hasonlóságot nem találtam, márminthogy nem koppintás).

Szereplők:

Allen Walker

Kép

Nos ő a főszereplőnk (és nem buzi mint ahogy az antifacok állítják), ő egy elég szomorú de ugyanakkor céltudatos és segítőkész személyiség aki persze mint minden főszereplőhöz híven mindig éhes. Az ő Innocence-je a karját változtatja át különböző szúró-vágó és lövő alkalmatosságokká.

Lenalee Lee

Kép

Lenalee a sorozat női főszereplője bár eddig még nem vallották be de feltehetőleg Allennel már túl vannak a barátságon... Nem tudok sok extrát mondani róla okos, szép, mindenkit felvidít a démonokat pároslábbal rúgja fenékbe ennyi... talán még azt hogy az ő Innocence-je a cipőjében van és így k_rva gyors, repülni tud és csak úgy hasítja a démonokat.

Yuu Kanda

Kép

A sorozat ügyeletes szívtiprója amellett hogy sejtelmes a múltja, és "szívdöglesztő a megjelenése"(félre ne értsetek ezt nem én mondtam), egy eléggé arrogáns, bunkó, amolyan tipikus machós személyisége van! Te is szereted igaz Zoli?
Ő neki a kardjában van az Innocence-je.

Lavi

Kép

Sajna nem találtam róla értelmes képet ő az egyik kedvenc karakterem vicces mindenkit piszkál, megnevettet amolyan tipikus bohóc karakter. Egyébként ő az ugynevezett Bookman klán tagja akiknek feladata hogy a történelem eseményeit rögzítsék és megőrizzék az utókornak (ehhez hozzásegíti a "fotó" memóriája is).
Az ő inocence az kalapács amit ha akar ház méretűvé is tud növelni, illettve a nyelét nyújtva egyfajta repülő alkalmatosságként is szolgál.

Arystar Krory

Kép

Bár ő inkább mellékszereplő mint fő, kevesebbet van szerepben de akkor is megemlítem mert ő a kedvenc szereplőm. Ő nem szomorú szamurály, hanem egy szomorú vámpír... az ő inocence a fogaiban van és őt visszafoghatatlan démonvér szomjúságra és áhitatra erőlteti. Amíg nem csatlakozik a rendhez sokáig azt hiszi magáról hogy igazi vámpír és ezért depis lesz mert nem akar ártani az embereknek de Alenék felvilágosítják hogy akiket megölt eddig azok mind embernek álcázott démonok voltak. A hölgyemény akit a képen a kezében tart az első és utolsó, vagyis az egyetlen szerelme akit sajnálatos módon saját kezével ölt meg mirt sajna démon volt...és azóta is depressziós :)

Ennyit a "jókról"

Íme a főgonosz a Millenium Earl

Kép

Earl bácsi akkor látogat meg téged mikor halott hozzátartozódat siratod, az újjáélesztés reményével kecsegtet, vísszahívatja veled a lelkét szerettednek és démont farag belőla a ki a te húsodat, véredet fogja először vacsorázni, majd a bőrödet hordva kezdi riogatni a vlágot... szép mi kedves csávó szerintem ezzel elmondtam mindent...

A gonoszokhoz tartoznak még a Noah Klán (Noé vérvonalának leszármazittai) tagjai, őket nem mutatnám be pedig közöttük van a második kedvencem de velük már túl sokat kéne elárulni a sztoriból!

Hát "röviden" ennyi lenne. Most lehet hogy Zoli lecsesz amiért kicsit poénosra vettem a hangot mer az első pár részt kivéve ez az anime egy elég mély érzelmekkel, drámával, és nem utolsó sorban brutalitással ellátott alkotás ésrdemes megnézni!
Egyébként jelenleg 88 részes de folyamatossan hétről hétre csinálják még akárcsak a Naruto Shippudent illetve a Bleachet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scorchio 2008. 07. 01. 23:09-kor.
Ok: pár helyesírási hibát kijavítottam, nehariiii :D
Kép
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Avatar
scorchio
admin
Hozzászólások: 1659
Csatlakozott: 2008. 03. 21. 14:57
Név: Adamek Zoltán
Tartózkodási hely: Vác
Kapcsolat:

Re: D. Gray - man

Hozzászólás Szerző: scorchio » 2008. 07. 02. 00:14

off: Igen, Zoli igencsak rá van kattanva, úgyhogy már végigolvasta a mangát is, ameddig lehetett. (Minden téren ongoing a kicsike.)

Szeretjük az olyan anime-okat, amikben az elég határozottan megjelenő gonosz (itt: Millenium Earl és "kedves" akuma-i, valamint az egész Noah família) egy néhol igen gyengécskének tűnő, sérülékeny és változó mértékig jó oldallal csap össze. (Kis Chrno Crusade utánérzés?...) Itt nincs olyan, hogy valakinek boldog gyermekkora volt és boldogan él felnőttként amíg meg nem hal. Néhanapján előbukkan egy-két súlyosan poénos rész, de muszáj is, fel kell oldani valamivel a feszültséget... Mindenkinek, aki ebben az anime-ban komolyabb szerepet kap, alapos indokai vannak arra, amit csinál (maximum még nem derültek ki...), szóval számíthattok az alapos karakterkidolgozásokra.

Maga a sztori egy fiktív XIX. században játszódik, erősen európai minden. Ebben a környezetben tűnik fel a Millenium Earl, aki Istent "kihívva", az emberek gyászát használja fel arra, hogy az elhunyt lelkekből pusztító gépezeteket készítsen (ezek az akuma-k). Az Earl-t a Noah-ok veszik körül, akik az özönvíz utáni első leszármazottak, természetfeletti képességekkel rendelkeznek (uralom a "Sötét Anyag" / Dark Matter felett) és parancsolnak minden akuma-nak.

Velük állnak szemben az exorcist-ek; ők azok, akik képesek elpusztítani az akuma-kat, mivel használni tudják az Istentől származó ősanyagot, az Innocence-t, amely 109 darabban hever szerteszét a Földön. Az akumák ellen bármilyen más anyag egyszerűen hatástalan. Ez az Innocence nem csak úgy potyog az égből: bárhol feltűnik, "rendellenes"/természetfeletti jelenségeket okoz. Az exorcist-ek első feladat nem más, mint ezeket begyűjteni és biztonságba helyezni a Millenium Earl csapata elől, akinek feltett célja elpusztítani az Innocence-t is. A másik feladat, amit az exorcist generálisok gyakorolnak: járják a világot tanítványok után keresve, akik képesek az Innocence befogadására. Nem mindenki képes ugyanis arra, hogy aktiválja, irányítsa ezt az anyagot (össze kell hangolódniuk) és igen drámai következményekkel jár az, hogyha valaki olyan próbálkozik, aki nem "Isten kiválasztottja" vagy ha egy Innocence-használó elárulja Istent.
Alapvetően kétféle Innocence-használó van: az egyik felszerelésként használja az Innocence-t - pl. Kanda fegyvere a Mugen nevű katana, használatakor az Innocence különböző (és igen halálos) illúziókat hoz létre; vagy Lavi, aki kalapácsával rengeteg különböző jellegű támadást hajthat végre és képes annak méretét változtatni anélkül, hogy a tömege is változna(!). A másik fajtája az Innocence-nek a parazita-típus. Ez beépül a használó szervezetébe, pl. Allen Walkernél a történet elején aktiválás esetén bal keze egy hatalmas méretű, karmos valami lesz, amivel (jó esetben) elég hatékonyan tudja csapkodni az akuma-kat.

Egy kis alternatív karakterjellemzés Tomié mellé:
Allen Walker: főszereplő, a világ különce, eléggé hányatott gyermekkorú srác. Mindenhonnan kilóg egy picit, az exorcist-ek közül is... Kedvenc főhős-típusom: gondolkodik, tud harcolni, van lelkiismerete, képes másokba lelket önteni és hihetetlen szintre tud fejlődni, amikor kell.

Yu Kanda: az "állat". Senki sem tudja, miért olyan rideg, miért olyan könyörtelen, de az tény, hogy a jó ügy érdekében tesz mindent kockára. Teljesen antiszociális. Jópár olyan problémát vet fel Allen-ben a viselkedése, ami segíti őt abban, hogy valódi exorcist lehessen.

Lenalee Lee: A sztori elején egy bájos exorcist-lány, aki mindent megtesz azért, hogy támogassa a barátait - szavakkal és a lábával is, tekintve, hogy az ő Innocence-je a Dark Boots ("Sötét Csizma"), amivel nem alapvető szintű légiakrobatikát szokott leművelni, ha jó formában van. Amennyire kedves, annyira veszélyes is, hogyha felbőszítik. Mindemellett egyáltalán nem mentes a lelki válságoktól, ami nem is csoda, tekintve, hogy egészen kislány korától az exorcistek között kellett nevelkednie.

Lavi: valódi neve ismeretlen. Bookman Jr., azaz a mostani Bookman utódja, akiknek fő céljuk a történelem rejtett részeinek teljes és hiánytalan megőrzése, az új ismeretek rögzítése. Nem szólhatnak bele a történelem folyásába, külső szemlélődőként kell tekinteniük azt: ez a fő szabály. Nála ez nem egészen így működik, innen kezdődnek a problémák.

néhány kedvenc:
jók közül Lenalee meg Froi Tiedoll generális; rosszak közül Road Kamelot. :)
[kaptok majd pár fanartot is, főleg, ha végetér dA-n a háromnegyed órája tartó ötperces karbantartás. xD ]
Scor / Adamek Zoltán | Klubvezető / admin. | blog: http://zoltanadamek.com

Avatar
aion
lelkes fórumozó
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2008. 03. 27. 09:27
Név: Gáspár Tamás
Tartózkodási hely: itt

Re: D. Gray - man

Hozzászólás Szerző: aion » 2008. 07. 02. 10:18

Nah ugye megmondtam hogy jobban rá van kattanva... ;) ;) ;)
Kép
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Avatar
scorchio
admin
Hozzászólások: 1659
Csatlakozott: 2008. 03. 21. 14:57
Név: Adamek Zoltán
Tartózkodási hely: Vác
Kapcsolat:

Re: D. Gray - man

Hozzászólás Szerző: scorchio » 2008. 10. 08. 23:44

bakker... akkor most second season coming, vagy mi lesz? :S
össze kéne írnunk, hogy kinek melyik részek vannak meg, valahogy össze kéne hozni a teljes cuccost... (legalábbis nem valami egyszerű letölteni sztem)
Scor / Adamek Zoltán | Klubvezető / admin. | blog: http://zoltanadamek.com

Avatar
aion
lelkes fórumozó
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2008. 03. 27. 09:27
Név: Gáspár Tamás
Tartózkodási hely: itt

Re: D. Gray - man

Hozzászólás Szerző: aion » 2008. 10. 22. 16:43

Faxom hogy lehetett ilyen pö**ül befejezni...
ÁHHHH!
Kép
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Avatar
scorchio
admin
Hozzászólások: 1659
Csatlakozott: 2008. 03. 21. 14:57
Név: Adamek Zoltán
Tartózkodási hely: Vác
Kapcsolat:

Re: D. Gray - man

Hozzászólás Szerző: scorchio » 2008. 10. 30. 22:01

D.Gray-man után érdeklődőknek van jó hírem. Sikerült összegyűjteni egy 17,5 gigás pakkban az eddigi összes részt (1-103). A legtöbbje (elejétől olyan 9x-ig) Shinsen-subos, de a vége megvan Shinsenesen és Yuurisan-osban ( <3 ) is :))

[és animeaddictson fenn van a magyar felirat 1-66-ig.]
Scor / Adamek Zoltán | Klubvezető / admin. | blog: http://zoltanadamek.com

Avatar
aion
lelkes fórumozó
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2008. 03. 27. 09:27
Név: Gáspár Tamás
Tartózkodási hely: itt

Re: D. Gray - man

Hozzászólás Szerző: aion » 2009. 04. 13. 21:26

Hmm folytathatnák már... hiányzik Road Camelot -sama!
Kép
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Lezárt